Stress en burnout therapie bij Psycholoog Den Bosch

De kenmerken van burnout

‘Ik had een burnout’ – dat hoor je heel vaak tegenwoordig. Maar hoe weet je nou of je een burnout hebt? Er zijn een aantal veel voorkomende klachten waarvan je misschien niet eens in de gaten had dat ze bij een burnout horen.

Een burnout sluipt er langzaam in en in veel gevallen hebben mensen met een burnout al langere tijd last van klachten als:

  • Enorme vermoeidheid, het gevoel dat je helemaal opgebrand bent
  • Geheugenverlies
  • Slaapproblemen
  • Verdriet

Het probleem om het bij jezelf te signaleren is dat je je waarschijnlijk aan die klachten hebt aangepast – ‘het hoort er nu eenmaal bij’ en ‘niet zeuren maar poetsen’. Maar nu ben je zo vermoeid dat je je niet eens meer kunt herinneren hoe het is ontstaan. Het is vaak ook een vermoeidheid die je in eenzaamheid doormaakt.

Burnout = uitputtingsslag

De vermoeidheid put je psychisch en lichamelijk uit.

  • Je raakt vervreemd van jezelf
  • Je twijfelt aan je eigen kunnen, wordt cynisch
  • Je neemt meer en meer afstand van je werk en je sociale omgeving
  • Je trekt je terug in jezelf
  • Alles voelt zwaar en als een verplichting

Plezier is allang verdwenen. Je bent het overzicht helemaal kwijt. Overgeleverd aan de genade van de mensen om je heen. Mensen die je eigenlijk liever niet om je heen hebt. Je voelt je klein en heel erg verloren…

Burnout behandeling bij Psycholoog Den Bosch

In eerste instantie werken we aan het herstellen van je energiebalans. We kijken naar dosering, actieve en passieve ontspanning en de balans tussen energiegevers en -nemers.

Het zijn assertiviteits- en communicatietrainingen waardoor je beter in staat bent je grenzen aan te geven, nee te zeggen, of te zeggen waar het op staat zonder daarbij de ander te kwetsen. Een echte doe-training gericht op het aanleren van effectief communiceren.

Online therapie

Burnout kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Contact Psycholoog Den Bosch bij Burn-out

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je helpen kan? Neem contact op voor meer informatie. Ook als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan, laat mij je advies geven.Mocht je een afspraak willen maken dan kan dit bij mijn praktijkassistente,  er is geen wachtlijst. Bel ons op 073 – 20 32 042.