Therapie bij psychologen

Wanneer zoek je een psycholoog op?

‘t Is heel gewoon: je voelt je niet lekker, je gaat naar de huisarts en die helpt je snel weer beter worden. Maar soms zit dat gevoel van onbehagen van binnen. Dan kunnen psychologen je helpen. Meestal kom je via een verwijzing van de huisarts, maar je kunt rustig ook zelf op zoek naar een psycholoog die bij je past. In één of meerdere gesprekken krijgen psychologen een beeld van jou en je klachten. Voor veel mensen helpt dat al enorm. Vervolgens pakken jullie samen de problemen aan.

Hoe ziet de behandeling er uit?

Je vertelt wat er aan de hand is, waar je mee zit of waar je vragen over hebt. De psycholoog krijgt een indruk van jou en de situatie en vertelt je of behandeling zinvol is, wat je kunt verwachten en wat je dat bij benadering zal kosten.
Dan hebben jij en de psycholoog een idee van wat er allemaal speelt en hoe jullie het aan gaan pakken. De psycholoog zal gaandeweg de behandeling meer willen weten; over je levensomstandigheden en je levensgeschiedenis. Soms gebruikt de psycholoog daar vragenlijsten bij.

Een beetje afhankelijk van de klacht en de persoon is de behandeling kortdurend en klachtgericht óf is er een diepere langer durende behandeling nodig. Je werkt zelf actief mee tijdens de afspraken en soms ook tussendoor met huiswerkopdrachten.

Een individueel gesprek bij psychologen duurt meestal 45 minuten. Overige gesprekken kunnen langer duren.

Welke resultaten kun je verwachten?

In de meeste gevallen is je klacht verdwenen na de behandeling. Soms is de klacht niet helemaal weg, maar weet je hoe je er mee om moet gaan en heb je handvatten gekregen om er zo weinig mogelijk last van te hebben.
Je kunt rustig zeggen dat de meeste mensen zich na een psychologische behandeling beter voelen dan ervoor. Ze hebben meer zelfvertrouwen, een andere kijk op de problemen, betere sociale contacten en zitten lekkerder ‘in hun vel’.

Meer informatie over Psycholoog Den Bosch

Contact Psycholoog Den Bosch

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je helpen kan? Neem contact op voor meer informatie. Ook als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan, laat mij je advies geven.Mocht je een afspraak willen maken dan kan dit bij mijn praktijkassistente, er is geen wachtlijst. Bel ons op 073 – 20 32 042.