Relatietherapie Den Bosch

Ik geeft op dit moment geen relatietherapie. Kijk hier voor relatietherapie in Den Bosch.

Relatietherapie: als je er samen niet uit komt. Spanningen, ergernissen en ruzies komen in bijna iedere relatie voor. Heel normaal en het hoeft helemaal niet te betekenen dat jullie relatie slecht is, of uitzichtloos. Het lukt jullie gewoon even niet om er samen uit te komen. Relatietherapie helpt jullie de problemen in jullie liefdesrelatie op te lossen. Zodat jullie weer verder kunnen. Samen.

Hoe werkt relatietherapie Den Bosch?

Samen proberen de neerwaartse spiraal te doorbreken. Zodat de relatie weer energie oplevert, weer fijn wordt – voor jullie allebei. Iedere relatie is uniek, er zijn dan ook geen kant-en-klare oplossingen. Jullie moeten allebei actief energie steken in jezelf en de relatie om de relatietherapie te laten slagen.
We brengen de problemen in jullie relatie in kaart, zoeken naar oorzaken en naar oplossingen. Het kan ook gebeuren dat er onverwacht dieperliggende redenen boven komen. Een depressie, een burnout of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma bij één van jullie.

Relatietherapie, verdieping of…

Relatietherapie is jammer genoeg vaak de laatste strohalm. De partners hebben het al bijna helemaal opgegeven en staan eigenlijk op het punt van uit elkaar te gaan. Met relatietherapie geven ze het nog één laatste kans. Dat is zeker niet te laat, er valt nog een hoop te ‘redden’, maar hoe hoe langer je wacht met het aanpakken van de serieuze problemen in de relatie, hoe moeilijker het oplossen ervan wordt.
Relatietherapie is nadrukkelijk niet alleen bedoeld als uiterste redmiddel. Het is ook een heel goed middel om bijvoorbeeld tot verdieping van de relatie te komen.

(Proef-)scheiden?

Tijdens de relatietherapie kan duidelijk worden dat één of beide partners er voor kiezen om de relatie te beëindigen, of een zogenaamde “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) aan te gaan. In dat geval kan de relatietherapeut het paar begeleiden om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.

Heb je vragen over je relatie?
Kijk dan even op het gratis relatie forum van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Contact Relatietherapeut Den Bosch

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je helpen kan? Neem contact op voor meer informatie. Ook als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan, laat mij je advies geven.Mocht je een afspraak willen maken dan kan dit bij mijn praktijkassistente,  er is geen wachtlijst. Bel ons op 073 – 20 32 042.