Therapie Den Bosch

Met kortdurende therapie terug in balans

Psychologie is filosofie in praktijk

Wat je dwars zit, waardoor je uit balans bent, de mate waarin je jezelf bent kwijtgeraakt – je kunt er alleen maar uitbreken als je jezelf de belangrijke vragen kunt stellen, van perspectief durft te veranderen en je veilig voelt om de kern van wie je bent te delen. Klinkt pittig, is het niet.

In korte tijd inzicht in jouw problemen

Ik breng je in een aantal sessies van punt naar punt. Ik confronteer je, geef je een veilige plek en zet de ramen eens goed tegen elkaar open. Dat doe ik vanuit grote persoonlijke betrokkenheid, intuïtie en gezond verstand.
In korte tijd krijg je inzicht in waar je problemen vandaan komen en wat we er aan kunnen doen. We zetten samen een route uit, formuleren doelen en evalueren die ook op een aantal momenten in het therapie traject. Ik ga je niet beter maken. Dat ga je zelf doen. Ik schep de voorwaarden en help je op de weg.

Werkwijze

Ik ondersteun je in de eerste plaats bij het vinden en beleven van je eigen levenskracht. Dat betekent dat ik help bij: het verbeteren van de levensbalans, het ontdekken van levensdoelen en passies, het verbeteren van relaties, het vloeiend doorlopen van de verschillende fases in de levensloop en het vinden van een passende loopbaan.
Dat doe ik op verschillende manieren: ik kan ondersteunen bij het bevorderen van persoonlijke groei en bijvoorbeeld helpen een loopbaan uit te stippelen die niet alleen nu bij je past, maar je hele levensloop kan verrijken. Ik probeer mensen te inspireren en motiveren om beter in balans te komen.

In de therapie werk ik primair vanuit mijn levenservaring en intuitie en maak bij de invulling en uitwerking gebruik van uiteenlopende psychologische methoden:

 • Methodiek van denken, voelen, willen en doen,
 • Gedragstherapie,
 • Mindfullnes en
 • EMDR (traumabehandeling),

Duur en doelstellingen

De therapie bij Psycholoog Den Bosch bestaat doorgaans uit 5 tot 10 sessies. Aan het einde van de eerste sessies formuleren we samen de doelstellingen en geef ik aan hoeveel sessies we ongeveer nodig zullen hebben om die te bereiken.

Nieuwe inzichten

Mensen die bij me komen zijn gewone mensen. Zoals jij en ik. Mensen die iets kwijtgeraakt zijn, iets ergs meemaakten of zich gewoon niet goed voelen. Mensen uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden en culturen.
Het kan zijn dat jij een probleem hebt waar je nu mee zit. Vaak ziet dat er behoorlijk uitzichtloos uit. Misschien vind je het raar om er hulp bij te vragen. Onthoud echter, geen enkel probleem is raar en, ook al kun je het je nu misschien niet voorstellen, de meesten zijn op te lossen. Je moet er wel open voor staan en er actief iets aan doen. Het is niet altijd makkelijk. Het kan best even duren voordat je de nieuwe inzichten ook echt voelt en leeft. Ik sta naast je. En samen komen we er wel.

De verschillende therapie vormen bij Psycholoog Den Bosch

 • Depressie therapie Den Bosch?
  Bij een depressie is er altijd sprake van een langere periode van neerslachtigheid, leegheid en somberheid.
 • Burnout therapie in Den Bosch
  Een burnout sluipt er langzaam in en in veel gevallen hebben mensen met een burnout al langere tijd last van klachten als: enorme vermoeidheid, het gevoel dat je helemaal opgebrand bent
 • Angsttherapie Den Bosch
  Maar soms is de angst ongezond. Je bent dan heel vaak heel angstig is. Zo bang dat je er dingen voor laat, dat het je beperkt in de kwaliteit van jouw leven.
 • Trauma en EMDR therapie Den Bosch
  Een trauma wordt veroorzaakt door hele sterke emoties die je geen plaats hebt kunnen geven. De onverwerkte emoties blijven door je hoofd spoken en nemen soms op onverwachte momenten het roer over.
 • Rouwverwerking en verliesverwerking Den Bosch
  Als je een dierbaar iets of iemand verliest is dat een heftige emotionele ervaring. Je bent in rouw. Je voelt intens verdriet en woede, tergend onbegrip of misschien voel je zelfs helemaal niets meer.
 • Coaching Den Bosch
  Ik begeleid je op allerlei momenten in jouw carrière. Bij het vinden van de juiste richting in je loopbaan, het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden, bij re-integratie of veranderen van baan.
 • Verlos jezelf van jouw verslaving
  Het is hartstikke moeilijk om vrij te komen van een verslaving. Misschien heb je het al eens geprobeerd.  is het je zelfs al eens gelukt of ben je weer teruggevallen.

Contact Psycholoog Den Bosch

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je helpen kan? Neem contact op voor meer informatie. Ook als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan, laat mij je advies geven. Mocht je een afspraak willen maken dan kan dit bij mijn praktijkassistente,  er is geen wachtlijst. Bel ons op 073 – 20 32 042